Antep Fıstığı
Antep Fıstığı
Antep fıstığı, Türkiye'nin
güneydoğusunda özellikle Gaziantep bölgesinde yetişen ve dünya genelinde
bilinen lezzetli bir kuruyemiştir. Antep fıstığı, genellikle hamur işlerinden
tatlılara, tuzlu atıştırmalıklardan yemeklere kadar birçok farklı tarifte
kullanılan çok yönlü bir malzemedir. Lezzet profili ve besleyici özellikleriyle
ön plana çıkan Antep fıstığı, aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda
sunar.
Antep fıstığının en belirgin özelliklerinden biri, yoğun ve
zengin bir lezzet profiline sahip olmasıdır. İnce bir kabukla çevrili olan
Antep fıstığı, içerisindeki iri taneli, sarımsı renkteki çekirdekleriyle dikkat
çeker. Bu çekirdekler, özenle işlenerek tüketiciye ulaşmadan önce kabuklarından
ayrılır. Ham olarak tüketilebildiği gibi, çeşitli yemek ve tatlı tariflerinde
de kullanılabilir. Fıstıklı baklava için en doğru
adrestesiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder