Kuruyemiş
Kuruyemiş
Kuruyemiş, genellikle kabuklu
veya kabuksuz olarak tüketilen, kurutulmuş bitkisel gıdalardır. Çeşitli
ağaçların veya bitkilerin tohumları, kabuklarından ayrılarak doğal veya yapay
yollarla kurutulur. Kuruyemişler sağlıklı yağlar, protein, lif, vitaminler,
mineraller ve antioksidanlar gibi besin maddeleri açısından zengin olabilir.
Kuruyemişler birçok çeşitte bulunabilir. Örnek olarak
fındık, badem, ceviz, yer fıstığı, antep fıstığı, kabak çekirdeği, ay
çekirdeği, kaju, brezilya fıstığı, fıstık ezmesi gibi popüler kuruyemişler
sayılabilir. Bu kuruyemişler, genellikle atıştırmalık olarak tüketilir,
salatalara, hamur işlerine, tatlılara ve yemeklere eklenir veya kuruyemiş
ezmesi olarak kullanılır. Cevizli sucuk almak
istiyorsanız bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder